پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر اصغر شریفی استاد تمام میکروب شناسی و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی در نشست خبری معرفی طرح خود گفت : اینجانب دارای ۲۹ مقاله علمی پژوهشی هستم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ در این نشست خبری دکتر اصغر شریفی گفت : عفونت ادراری پس از عفونت تنفسی از شایع ترین عفونت های باکتریایی در انسان بوده و به دو صورت اکتسابی جامعه و بیمارستان رخ می دهد.

 
دکتر شریفی به دلیل اصلی انتخاب این طرح پژوهشی اشاره کرد و گفت: از آنجائیکه بسیاری از درمان ها هم اکنون بطور تجربی صورت می گیرد و از طرفی مصرف بی رویه ی آنتی بیوتیک‌ها زمینه مقاومت به داروهای در دسترس و رایج را فراهم ساخته و موجب افزایش داروهای جدید و گرانتر شده که با ادامه ی این روند شاهد مقاومت به داروهای اخیر نیز خواهیم بود و  از آنجائی که سالانه هزینه هنگفتی صرف درمان بیماری های مرتبط با ارگانیزم های مقاوم به آنتی بیوتیک میگردد و متاسفانه در کشورهای در حال توسعه اطلاعات مربوط به مقاومت باکتریایی نسبت به عوامل آنتی میکروبیال بسیار محدود است لذا شناخت اطلاعات مربوط به مقاومت این میکروارگانیسم ها در برابر عامل های ضد میکروبی برای درمان تجربی و انتخاب داروی مناسب مفید است.
 
دکتر اصغری در ادامه به معرفی پروژه نحقیقاتی پرداخت و افزود: پروژه مطالعه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری های جدا شده از عفونت های ادراری بیماران بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی به بررسی عفونت های ادراری و کلیوی و مقاومت آنتی بیوتیک ها می پردازد.
 
دکتر اصغر شریفی  به روش کار تحقیق خود اشاره کرد و افزود: در ابتدا از کلیه بیماران بستری شده در بخش عفونی نمونه گیری جهت کشت و آنتی بیوگرام انجام گرفت سپس از نمونه ادرار در شرایط استریل در روی محیطهای اتوزین متیلن بلو ( (EMB و آگار خوندار (Blood Agar گشت داده شد.و بعد از آن  در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد انکویه گردید و در فاصله زمانی ۱۸-۲۴ ساعت مورد بررسی قرار گرفتند.
 
در ادامه افزود: نمونه هایی که کلونی از نظر عفونت ادراری مثبت تلقی شده و آزمایشهای تشخیصی برای شناسایی باکتری انجام گردید و آنتی بیوتیک های مورد استفاده شامل جنتامایسین، نیتروفورانتئین سفالکسین، سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، سفکسیم آمپی سیلمتوپریم سولفامتوکسازول آزیترومایسین پنی سیلین نورفوکسازین سموکسیتین ریفامپیسین نووبیوسین، سفتریاکسون و آموکسی کلاو، از آنتی بیوتیکهای رایج می باشند انتخاب شدند.
 
عضو هئیت علمی دانشگاه تصریح کرد: در این مطالعه سیصد نمونه ی ادراری مثبت گزارش شده مربوط به بیماران بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی یاسوج در سال مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد بیمار، ۱۳۴ نفر معادل ۲۲۷ درصد مرد و ۱۶۶ نفر معادل ۵۵۳ درصد زن بودند ۲۸۱ مورد از ۳۰۰ مورد معادل ۹۳۷ درصد معیار بالینی مد نظر ( تعداد کلونی های رشد یافته بیشتر از ۵۸۱۰ برای مثبت تلقی شدن را داشته اند و البته باید توجه داشت که این عدد صرفا یکی از معیارهای مثبت بودن نتیجه کشت ادرار است و در شرایط بالینی مختلف عددهای مختلفی برای | این منظور در نظر گرفته می شود که بر این اساس coll با ۶۹ از مجموع موارد شایع ترین عامل بوده است.
 
دکتر شریفی در پایان نتیجه گیری تحقیق را چنین عنوان کرد: باکتری های عامل ایجاد عفونت ادراری در اکثر نقاط جهان تقریبا مشابه هستند. این مساله در کنار این حقیقت که الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها نیز به صورت تقریبی در نقاط مختلف دنیا کمی متفاوت است این مسئله ما را به ذکر این نکته وادار میکند که به درمانگران و پزشکان بخصوص پزشکان عمومی شاغل در بخشهای سرپایی و دیگر پزشکانی که از درمانهای تجربی برای عفونتهای ادراری استفاده می کنند توصیه کنیم تا با احتیاط بیشتری و با توجه به جواب آزمایش و نوع باکتری و همچنین جواب آنتی بیوگرام آنتی بیوتیک مد نظر خود را انتخاب کنند. البته این مطالعه مانند تمام مطالعات علمی نیاز به تایید توسط مطالعات تکمیلی دارد تا جدیدترین الگوهای مقاومت آنتی بیوتیکی را به پزشکان ارائه کند.